Open Coffee Arnhem: voor ondernemend Arnhem

Zeven vragen aan…

Diny Boogerd

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Waar word jij blij van, Diny?

Van heel veel, en vaak van kleine dingen. Zakelijk van bijvoorbeeld het foutloos en lekker leesbaar maken van een tekst, maar ook van onverwachte ontmoetingen. Privé van lekker sporten, een mooie wolkenlucht, het jonge groen aan de bomen in het voorjaar, zingende vogels …

Hoe is jouw passie begonnen?

Mijn passie en gevoel voor taal is er volgens mij altijd wel geweest. Er was niet een moment dat ik dacht: hé, hier is het! Het idee om er meer mee te doen viel zo’n beetje samen met het afstuderen van de dochter van (toen nog) een collega van me. Haar afstudeerscriptie corrigeren kostte geen bloed en tranen, wel het nodige zweet. Maar het zorgde ook voor het befaamde ‘eureka!’-moment.

Wat is jouw drijfveer?

Anderen helpen met hun tekst. Via die tekst ook de mens of het bedrijf erachter beter of beter zichtbaar maken.

Waarmee maak jij het verschil?

Door vooral mezelf te zijn en blijven. En door duidelijk te zijn in mijn werkwijze: ik doe een voorstel om een tekst te wijzigen, maar uiteindelijk bepaalt de ander wat-ie daarmee doet. Of niet doet, even goede vrienden of zakenrelaties.

Wat breng jij anderen?

Misschien wel vooral tijd. Een concepttekst schrijven is een, die foutloos en lekker leesbaar maken kost best veel tijd. En ik neem met alle plezier datgene iemand zelf mee stoeit, geen tijd of personeel voor heeft of gewoonweg geen zin in heeft, met alle plezier uit handen.

Waarin zoek jij de verbinding?

In het gezamenlijke. Dat kunnen interesses op privégebied zijn, maar ook levenservaringen of zakelijke kwesties.

Wat is jouw gouden tip voor mede-ondernemers

Doe waar je goed in bent, wat je leuk vindt en energie van krijgt. Besteed de rest uit. Daar wordt iedereen blij(er) van.

Meer weten over Diny?

Ontmoet haar bij Open Coffee Arnhem of bezoek haar website.