Open Coffee Arnhem: voor ondernemend Arnhem

Zeven vragen aan…

Erik Peters

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Waar word jij blij van, Erik?

Van heel veel dingen, maar vooral van een glimlach op de gezichten van mensen toveren. Vanwege verwondering en opluchting omdat een pijn weg is. Maar bijvoorbeeld ook omdat ze buiten de comfortzone zichzelf hebben overstegen.

Hoe is jouw passie begonnen?

Met de boeken: de lessen van Don Juan van Carlos Castaneda, The plants of the gods van Hofmann en Schultes, handboek shiatsu massage en na het feest komt de afwas van Jack Kornfield.

Wat is jouw drijfveer?

Het is terug te vinden in mijn naam. Erik betekent ook wel heerser van de wet. De wet is in deze context de natuurwet. Verbondenheid en afstemming met de natuurwetten zorgt voor een gezond, gelukkig en bezielt leven.

Verbonden zijn met jezelf, omgeving, de aarde en de natuur waardoor je op een bewuste, respectvolle en liefdevolle manier hiermee omgaat zijn belangrijke normen en waarden die ik wil overbrengen.

Waarmee maak jij het verschil?

We zijn allemaal gelijkwaardig maar heel verschillend. Ik maak het verschil door zoveel mogelijk mijzelf te zijn. Kenmerkend hierin is de gelijkwaardigheid. Het contact is van mens tot mens. Niet meer of minder. Ik ben niet de Therapeut, leraar of sjamaan en de ander de patiënt, leerling of deelnemer. We zijn gewoon twee mensen die elkaar helpen op hun pad.

Wat breng jij anderen?

Verlichting van ongemak, avontuur en ontdekking, inzicht, levensplezier, verbinding, wijsheid, liefde.

Waarin zoek jij verbinding?

De verbinding waarmee? Ik zoek de verbinding voornamelijk in het Zijn, in de stilte, in het voelen, in het waarnemen, in het delen en het laten ervaren. Dat gaat over de verbinding met mezelf, de ander, het leven en de schepping.

Tot slot: Jouw gouden tip voor ondernemers?

Verlies het grote plaatje niet uit het oog. (Of ga die ontdekken wanneer je die nog niet kent.) Wees bewust van je motivatie. Geef het welzijn van jezelf, je medemens, alle levende wezens en de natuur de prioriteit. Het zal ook jouw welzijn bevorderen. Beweeg mee met de wetten van de natuur en volg je innerlijke Kompas.

Meer weten over Erik?

Ontmoet hem bij Open Coffee Arnhem of bezoek zijn website.