Open Coffee Arnhem: voor ondernemend Arnhem

Hoe ontstond Open Coffee Arnhem?

De afgelopen jaren hebben allerlei mensen de revue gepasseerd in de organisatie van Open Coffee Arnhem.

Hoe is het eigenlijk begonnen?

Op deze pagina een kort interview met de organisator van het eerste uur: Patrick Hofstede.

Hoe begon het?

Het begon allemaal in 2009 toen ik enthousiast huiswaarts keerde na een bezoek aan een Open Coffee in Apeldoorn. Mooie, prettige sfeer én goede gesprekken. Ontmoeten – inspireren – verbinden, dat sprak me wel aan. Daarnaast paste het ook goed bij mijn onderneming, Goede Gasten.

En toen?

Open Coffee bleek een bestaand concept in Nederland, maar in Arnhem bestond het toen (nog) niet. Ik besloot dit in Arnhem werkelijkheid te laten worden. De eerste stap was het opzetten van een LinkedIn-groep Open coffee Arnhem en tot mijn verbazing zaten we binnen een week op 100 leden.

Waarom hier?

In het centrum zitten is een must, wat mij betreft. Het moet vooral leuk zijn om te komen. Sinds 2010 is het Grand Café in Musis de thuishaven van Open Coffee Arnhem in het hartje van de stad.

De kracht?

Het netwerk staat voor laagdrempelig netwerken. Iedereen vindt het leuk als je komt en niemand mist je als je niet komt. Wie komt heeft zin om te komen en dat is belangrijk. Zo krijg je goede gesprekken en ga je met veel energie naar huis.

Wie komen er?

Open Coffee Arnhem is er zowel voor grote als voor kleine ondernemingen. Elke ondernemer of ondernemend ingesteld medemens is welkom. Er is een kern van vaste bezoekers, maar er komen ook steeds weer nieuwe ondernemers bij. Zo blijft het afwisselend.

Wat vind jij er zelf zo leuk aan?

Voor mij betekent Open Coffee Arnhem een goed begin van de vrijdag. Mensen praten over hun passie. Dat is wat ik zie. Dat levert leuke gesprekken op. Ik ga altijd vol energie en inspiratie weer weg!

Jouw wens?

Mijn wens was en is om Open Coffee Arnhem naar een zelf gedragen community te brengen; voor en door de deelnemers zelf.

Een van de eerste bijeenkomsten van Open Coffee Arnhem