Open Coffee Arnhem: voor ondernemend Arnhem

Zeven vragen aan…

Alex Timmer

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Waar en wanneer begon jouw passie?

Achteraf bekeken ben ik het grootste deel van mijn leven al bezig met veel informatie te vereenvoudigen. Zowel privé als in werk, voor mensen om mij heen. De exacte oorsprong is wat lastig aan te wijzen. Maar tijdens mijn werk als trainer in online hulpverlening heb ik nog meer de waarde van woorden geleerd. Daar is, denk ik, wel spreekwoordelijk benzine over de vurige passie gegoten.

Waar word jij blij van Alex?

De lijst van dingen die mij blij maken is lang. Verder doe ik alleen maar leuke dingen & projecten. Zo ben ik eigenlijk nooit aan het ‘werk’. Daarnaast krijg ik een hele grote glimlach op mijn gezicht als ik een reiger spot.

Wat is jouw drijfveer?

De wereld wordt steeds complexer. In deze tijd krijg je op één dag meer informatie binnen dan iemand 200 jaar geleden in zijn hele leven. Ik help graag mee om stromen informatie begrijpelijker te maken.

Wat breng jij anderen?

Meestal iets anders dan dat ze vooraf bedacht hadden, maar wel ten goede. Ik help organisaties, mensen, vooral met kernachtig communiceren, zowel naar buiten als naar binnen.

Het verschil, waarmee maak jij dat?

Waarschijnlijk een combinatie van drie dingen; Ik heb een groot inlevingsvermogen. Hierdoor heb ik vaak aan een half woord genoeg .Daarnaast ben ik goed in het leggen van verbanden (helicopter view). Dit brengt vaak weer andere invalshoeken. Ik krijg vooral vaak te horen dat ik zo lekker mezelf ben 😉

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Als ondernemer kun je soms heel veel. Alleen als je de hele tijd aan iedereen alles moet vertellen wat je allemaal kan en aanbiedt overlaad je ze. Kies voor een duidelijke ‘etalage’. Dan is het voor anderen echt wel duidelijk dat je ook nog andere dingen in de ‘winkel’ hebt.

Waarin zoek jij de verbinding?

Ik ben alweer een paar jaar mede organisator van Open Coffee Arnhem en vind netwerken heel leuk, maar het is ook vaak heel vluchtig. Daarom wandel ik graag met ondernemers door bv. Sonsbeek. 1-op-1 heb je andere gesprekken. Met wat aandacht voor elkaar kun je beter inschatten wat iemand voor jou of je netwerk, nu of in de toekomst, kan betekenen.

Jouw gouden tip voor ondernemers van Open Coffee Arnhem?

Focus je op wat je goed kunt/leuk vindt en laat de rest aan anderen over.

Meer weten over Alex?

Ontmoet hem bij Open Coffee Arnhem of bezoek zijn website.