Open Coffee Arnhem: voor ondernemend Arnhem

Zeven vragen aan…

Alexandra Maris

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Waar word jij blij van in jouw vak, Alexandra?

Wanneer ik anderen kan helpen de obstakels op hun pad te overwinnen. In mijn rol van trainer/trainingsactrice vaak heel letterlijk: Deelnemers ervaren de (onhandige) effecten van hun communicatie en kunnen vanuit daar verbeteren. In de rol van bijvoorbeeld voice-over of dagvoorzitter ben ik meer een schakel in het grote geheel, maar denk ik graag mee over hoe je de communicatie binnen ‘het grote plaatje’ kunt verbeteren.

Wat breng jij anderen?

Het leven brengt ons twee soorten tegenslagen/obstakels: de een stuurt je een heel ander pad op dan je aan het bewandelen was en de ander laat je (nog) harder vechten voor jouw doelen. Met mijn gedrevenheid en optimisme wil ik mensen de kunst leren om ze van elkaar te kunnen onderscheiden. Harder knokken of toch dat andere pad?

Waarmee maak jij het verschil?

Als het op tegenslagen aankomt ben ik een ervaringsdeskundige. Dat helpt in het contact met de ander. Ik hou van een praktische aanpak. Om dingen te veranderen is het belangrijk dat je iets anders gaat doen. Als je stil blijft staan kom je nergens. Dus of je nu het obstakel op je pad moet bevechten of een andere route moet kiezen, in beide opzichten zal je in beweging moeten komen.

Wat was het leukste dat je afgelopen jaar deed?

Dit kan ik echt niet kiezen, want ik doe alleen maar leuke dingen. Het afgelopen jaar sprak ik voor het eerst een luisterboek in, ben ik dagvoorzitter geweest voor Zeeman, gaf ik veel trainingen op het gebied van leiderschap en genoot met volle teugen van ieder rollenspel waar ik als trainingsactrice aan deel heb genomen.

Wie of wat is jouw inspiratiebron?

Ik geloof dat we allemaal een bestemming hebben in het leven. Aan ons de schone taak om het pad dat voor ons bestemd is te zoeken en te volgen. Daarbij te vertrouwen op het grotere geheel waar wij deel van uitmaken. Als je dat doet, dan kan het niet mislukken. Als Christen brengt de bijbel mij veel inspiratie om te focussen op wat echt belangrijk is.

Wat brengt Open Coffee Arnhem voor jou?

Voor mij was en is de Open Coffee een plek om andere ondernemers uit de buurt te ontmoeten. Ik vind het heerlijk om met elkaar uit te wisselen, contact te leggen en elkaar aan (nieuwe) business te helpen. Als ZZP’er ben je vaak alleen dus ik zie het ook vooral als een zaal vol met collega’s tijdens de koffiepauze.

Welk succes deel jij graag met ons?

Met de uitspraak “ik weet zeker dat ik spijt ga krijgen als ik het niet doe, maar ik weet niet zeker of ik spijt ga krijgen als ik het wel doe”, schreef ik mij in november 2014 in bij de kamer van Koophandel. Twee maanden later stopte ik met mijn baan als teammanager Welzijn in loondienst. Nu, vijf jaar later, heb ik een goed lopende onderneming en nog geen seconde spijt gehad!

Tot slot: Jouw gouden tip voor ondernemers?

Het komt altijd goed, het komt alleen niet altijd goed uit! Als het even tegenzit, heb vertrouwen in een goede afloop en durf om hulp te vragen. Dat je ondernemer bent neemt niet weg dat je daarnaast ook nog gewoon mens bent.

Meer weten over Alexandra?

Ontmoet haar bij Open Coffee Arnhem of bezoek haar website.