Open Coffee Arnhem: voor ondernemend Arnhem

Zeven vragen aan…

Herby Belfor

Gemiddelde leestijd: 2 minuten
Waar word jij blij van Herby?

Als ik in de ochtend wakker word en de vogels fluiten de nieuwe dag tegemoet. In de wintermaanden is dat best lastig en ga ik graag naar míjn eigen zon, zee en strand. Ik word ook blij van een goed gesprek over het dagelijkse nieuws en de actualiteiten die mij bezighouden.

Wat breng jij anderen?

Via 3D technieken geef ik de boodschap en het product van de ondernemer(s) in (bewegend) beeld weer.3D is niet alleen voor animatiefilms te gebruiken, maar ook om producten te visualiseren. De 3D-beelden gebruikt men op social media platformen, websites en andere toepassingen.

Wat drijft jou in jouw vak?

Mijn creativiteit! Op diverse vlakken ben ik creatief bezig met mijn werk, van idee tot eindresultaat. Door het bedenken en het uitvoeren van mijn gedachten te combineren, ontstaat het animatie-proces, waarin ik mijn creatieve expressie uitdruk.

Wanneer is een week voor jou helemaal geslaagd?

Week…?? Wat is dat …?? Ohhh wat wij op een kalender zien! Al jaren ken ik dat fenomeen ‘week’ niet meer; ik werk van project tot project. Een geslaagde ‘week’ is het als er uitbreidingsmogelijkheden zijn bij bestaande klanten, of hieruit zelfs nieuwe klanten voortkomen.

Wat doe jij het liefste op een vrije dag?

Ik ga opzoek naar nieuwe verbeteringsmogelijkheden voor het animatie-proces, leermateriaal en het verbreden van mijn kennis voor 3D projecten. Of je vindt mij in de keuken. Lekker en uitgebreid Antilliaans koken voor familie en vrienden. De buren zijn ook graag van de partij, als ze mijn heerlijke eten ruiken.

Wie of wat is jouw inspiratiebron?

Ik ben opgegroeid met Hanna-Barbera Cartoons, een Amerikaanse tekenfilmstudio die succesvol was. De hele simpele en duidelijke tekeningen vertellen een verhaal dat voor iedereen te begrijpen is. Deze cartoons spinnen nog steeds in mijn hoofd. Ik wil er zelf een eigen twist aan geven.

Wat is je meest geslaagde opdracht van 2017?

Dat ik mocht meewerken aan een videoproductieproject van motoren voor een motorsport fabrikant. Deze video in 3D geeft informatie en uitleg over een nieuw motormodel.

Meer weten over Herby? Ontmoet hem bij Open Coffee Arnhem of bezoek de website van Animovix