Open Coffee Arnhem: voor ondernemend Arnhem

Zeven vragen aan…

Manuela Lauch

Gemiddelde leestijd: 3 minuten
Wat maakt jou blij, Manuela?

Mijn passie als bedrijfskundig adviseur en professional organizer is jou te helpen meer te bereiken in minder tijd. Door samen meer structuur in je zaken te brengen kun jij slimmer werken en slimmer ondernemen. Als jij dan opluchting laat zien omdat je weer overzicht en daardoor vertrouwen in de toekomst hebt of die sprankeling in je ogen krijgt omdat je nu weet waar je echt voor wilt gaan en hoe je dat wilt aanpakken, dan maak je mij helemaal blij.

Wat drijft jou in jouw vak?

Procesgericht denken is sinds mijn studie bedrijfskunde mijn tweede natuur. Sinds 1997 ben ik ondernemer: eerst als zakelijke gids voor Duitsland, later als interimmanager. Nu gebruik ik mijn (levens)ervaring om op basis van wederzijds vertrouwen en op een betrokken manier anderen te helpen het beste uit henzelf te halen. Ik was op zoek naar meer zingeving, wilde niet alleen met mijn ratio maar ook met hart en ziel aan de slag; dat is gelukt!

Wat breng jij anderen?

Overzicht, rust en succes door meer structuur in zaken. Vaak in de vorm van opluchting en hernieuwde energie na een inspanning, die je eerst niet voor mogelijk houdt en die achteraf best meevalt. Juist daardoor kiemt jouw vertrouwen dat het ook in de toekomst goed blijft gaan en komen je mooiste projecten door gerichte aandacht tot bloei.

Wanneer is een week voor jou helemaal geslaagd?

Een geslaagde week bevat voor mij allereerst een goede balans tussen werk en privé. Deze balans komt telkens op een andere manier tot stand. Samen met mijn klanten de structuur in hun zaken verbeteren, gelegenheid voor verbinding en nieuwe kennis opdoen – ik geloof echt in levenslang leren – dat zijn in ieder geval onmisbare ingrediënten.

Als je volgende week 3 dagen vrij zou zijn, wat doe je dan?

Vooropgesteld dat het ook in de agenda’s van mijn mannen past zou ik drie dagen – hopelijk verlengd met een weekend – samen met man en zoon bij mijn vader in mijn geboortestad Berlijn doorbrengen. Samen zijn met mijn drie mannen is het allermooiste. Berlijn is trouwens een prima inspiratiebron; probeer het eens!

Wat zou jij kunnen betekenen voor Open Coffee Arnhem (bezoekers)?

Dat ik geïnteresseerd ben in mensen is nu wel duidelijk. Als een spin in haar web nieuwe verbindingen tot stand brengen, vind ik geweldig. Moet er iets anders gebeuren? Denk je dat ik daar goed in ben én wij er voldoening uit halen (Ja, het moet wel win-win zijn!), kom dan maar op met je idee…

Wie wens jij bij Open Coffee Arnhem te ontmoeten en waarom?

Ik vind het prachtig als meer ondernemers mét personeel deelnemen. Zij hebben natuurlijk grotere budgetten om zelfstandige professionals in te huren, maar het zijn vooral andere vraagstukken waar ik graag mee aan de slag wil. Heb je goed contact met een ondernemer mét personeel, kom dan eens samen; zo helpen we elkaar!

Meer weten over Manuela? Ontmoet haar bij Open Coffee Arnhem of bezoek haar website