Open Coffee Arnhem: voor ondernemend Arnhem

Zeven vragen aan…

Petra Steffens

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Wie is Petra en waar wordt zij blij van?

Enthousiast, nieuwsgierig tot op het bot, iemand die zich altijd volledig inleeft, chaoot, goede luisteraar en selfmade tekstschrijfster bij Petra tekst&taal. Daar doe ik wat ik het liefste doe en waar ik blij van word: spelen met letters, woorden en zinnen. Net zolang experimenteren totdat het goed en lekker leesbaar is of een mooie creatie oplevert.

Wat drijft jou in jouw vak?

Goed leesbare teksten; dat is mijn missie. Teksten die niet gelezen worden, dat vind ik zo zonde. Schrijven doen we om gelezen te worden. In deze tijd heeft de lezer al genoeg aan zijn hoofd. Het hem of haar makkelijk maken zodat die lezer – die misschien wel klant wordt  😊 –  de tekst leest, begrijpt én onthoudt. Dát drijft mij tot spelen én experimenteren met tekst.

Wat breng jij anderen?

Ik help mezelf en anderen aan teksten. Dat doe ik door ze te schrijven, te redigeren maar vooral ook door anderen te stimuleren in het schrijven. Daarom organiseer ik schrijfsessies, om het schrijfvirus over te dragen. Iedereen kan schrijven, daar geloof ik in. Als je het maar met zoveel mogelijk plezier, nieuwsgierigheid en enthousiasme doet.

Wat was het leukste dat je afgelopen week deed?

Een succesrecept maken voor een lekkere tekst met heerlijke bite. Dat gaf me enorm veel pret en plezier. Binnenkort mag ik de recepten uitdelen. Oh ja, en ik presenteerde mij en mijn onderneming op een netwerkbijeenkomst. Lekker buiten mijn comfortzone – ja, ik ben schrijver, geen spreker – maar ik vond het superleuk, vooral om vragen te beantwoorden en tips te geven. Daar houd ik ook heel erg van.

Als je volgende week een dagje vrij inroostert, wat ga je dan doen?

Een dagje vrij is altijd lekker in mijn ogen, wat ik ook doe. Met die fijn zomerse weer denk ik meteen aan voetjes in het zand. Lekker naar het strand; struinen, stil zijn en luisteren naar de ruisende zee. Heerlijk om tot rust te komen. Wat een goed idee, moet ik gewoon doen!

Wat beteken jij voor Open Coffee Arnhem?

Mijn beste beentje voorzetten om het netwerk levendig en speels te houden. Ja, ik houd van spelen. Telkens regelen we samen weer iets extra’s op de Coffee ochtenden. Op die momenten zelf verbind ik graag mensen met elkaar, luister ik naar verhalen, stel ik mensen voor en op hun gemak. Plus samen met Alex verzorgen wij de maandelijkse Coffeereader.

Welk succes deel jij graag met ons?

Mijn eerste klus was het maken van een boek vol portretten van vrijwilligers welke ik maakte in opdracht van de Vrijwilligers Centrale in Arnhem. Mensen interviewen met een passie en daar verhalen van rijgen. Zo gaaf om te doen. Dat doe ik graag weer, een boek met portretten schrijven. Misschien wel van Open Coffee Arnhem Bezoekers.

Ondernemerstip van Petra:

Zoek je eigen passie en plezier, doe geen ander na. Blijf jezelf en geloof in jezelf. Jezelf ben je toch al, kun je maar beter vriendjes mee zijn.

Meer weten over Petra?

Ontmoet haar bij Open Coffee Arnhem of bezoek haar website.