Open Coffee Arnhem: voor ondernemend Arnhem

Zeven vragen aan…

Remco Vonk

Gemiddelde leestijd: 2 minuten
Waar word jij blij van Remco?

Over het algemeen maken mensen mij blij. Zie ik passie bij wat ze doen, dan zorgt dat voor energie. Ook als ik de worsteling voel die mensen soms doormaken, is dat mooi. Iemand wil vooruit. Ik help graag naar dat doel toe werken. Staan mensen mij toe ze te helpen dan zorgt dit voor een gevoel van gelukzaligheid bij mij.

Wat is jouw drijfveer om te doen wat je doet?

Verbetering van wat er al is. Het effectief inzetten van je (latente) talenten, vind ik geweldig. Ik heb zo vaak meegemaakt dat managers kijken naar de output van een proces. Naar de resultaten. Voor mij zijn resultaten het gevolg van je ontwikkeling als mens (en werknemer). Dat resultaten je sterker maken is duidelijk, maar het is maar net waar je de nadruk op legt. Alles wat je aandacht geeft groeit.

Wat breng jij anderen?

Energie, enthousiasme, bewustzijn, vertrouwen, inzicht in jezelf en je gedrag plus humor. Het leven is mooi. Geniet ervan en maak er wat van met elkaar!

Wanneer is een week voor jou helemaal geslaagd?

Als ik een coachee heb begeleid naar zijn of haar gewenste doel. Het moment waarop het kwartje valt is voor een coachee een prachtig moment. Ik kan daar zelfs intens van genieten. Als ik dan nog een paar keer lekker kan wielrennen en met mijn gezin iets gezelligs doe is de week helemaal geslaagd.

Waarin zoek jij de verbinding?

Voor mij bestaan er verschillende vormen van verbinding. Ik heb een intense band met mijn vrouw en kinderen. Maar die heb ik ook bij cliënten, zij het met een professionele bril. Verbinding zoek ik eigenlijk altijd met anderen, omdat je zoveel van elkaar kunt leren. Als je open staat en niet meteen oordeelt – soms is dat best lastig hoor – ontstaat er vaak veel moois.

Wat kun jij betekenen voor OC Arnhem?

Met andere mensen sparren over ondernemen, ontwikkeling van talent en hoe je jezelf staande houdt als ondernemer én als mens. Waarbij ik zeker niet de wijsheid in pacht heb.

Wie zou jij graag eens ontmoeten (bij OC Arnhem) en waarom?

Pff dat is een lastige vraag. Ik heb de neiging een beroemde sporter te noemen; Dumoulin heeft net de Giro gewonnen. Als ik denk aan ondernemen zou ik meer MKB bedrijven met personeel willen begroeten. Om daar zaken mee te kunnen doen, lijkt me wel een mooi ideaal.

Meer weten over Remco? Ontmoet hem bij Open Coffee Arnhem of bezoek de website van Re-Fides