Open Coffee Arnhem: voor ondernemend Arnhem

Zeven vragen aan…

Riënne Wopereis

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Wat vind je bijzonder aan ondernemer zijn en wat maakt dat je als ondernemer bent begonnen?

M’n baan als verpakkingsontwerpster stopte door ‘n faillissement. Eerst maar eens bevallen, bezinnen en opnieuw beginnen. Zo werd naast dochterlief ook Fotografiënne geboren en begon ik voor mijzelf. De ontmoetingen, nieuwe plekken en persoonlijke groei zijn enkele aspecten die ik tof vind aan het ondernemerschap.  En heel prettig  om je eigen tijd in te kunnen delen.

Waar en wanneer begon jouw passie voor fotografie?

Nu terugkijkend is in 2007 het zaadje geplant tijdens de fotografielessen aan de studie Graphic Design hier in Arnhem aan de ArtEZ. Toen fotografeerde ik een hoogbejaard echtpaar voor een portretopdracht. Dat zaadje begon jaren later pas echt te groeien tijdens de Fotovakschool.

Hoe omschrijft een klant jouw dienstverlening?

Wat ik zoal terugkrijg is. Hartelijk, enthousiast makend, betrouwbaar, vriendelijk, luisterend oor hebben, goede vertaling van de opdracht naar beeld, komt afspraken na. Wil je het écht ervaren boek dan een fotoshoot. 😉


Wanneer is een week voor jou op-en-top geslaagd?

Als er genoeg variatie in zit. Wanneer ik lekker op pad mag gaan om te fotograferen. Er nieuwe opdrachten binnenkomen. Ik gewerkt heb aan! mijn bedrijf. Er tijd is om te spelen, te huppelen, creatief bezig te zijn met en zonder dochterlief. Toch aan voldoende beweging ben gekomen. Lekker heb gegeten. Leuke successen gevierd heb zowel zakelijk als privé, hoezee


Wie of wat is jouw inspiratieborn?

Inspiratie kan op vele manieren op mijn pad komen.  Ik heb jarenlang vrijwilligerswerk gedaan, 1-op-1 bij Victorianus. Een man met Niet Aangeboren Hersenletsel gaf mij inspiratie op het creatieve vlak maar ook the spirit om door te gaan. Een nieuwe woonplek inspireerde mij om het project ‘Gespot’ te starten. Een dienblad was de aanzet tot de expositie ‘Spraakwater’.

Welke plannen heb jij voor 2019?

Zichtbaarder worden als Fotografiënne. Ik wil mij letterlijk meer laten zien, meer netwerken en nieuwe mensen ontmoeten. Mijn ‘Achterhoekse’ bescheidenheid parkeren  en van me laten horen én zien op social media. Ondanks dat ik het (nog) onrustfactoren vind

 

Welk succes deel jij graag met ons?

Dat ik met mijn fotografie de wereld van de senior positiever belicht. Dat het oké is om een jaartje meer te zijn!

Jouw gouden tip voor ondernemers van Open Coffee Arnhem?

Blijft voor mij: Doen, doen, doen! een ander gaat het niet voor je doen.


Meer weten over Riënne?
Ontmoet haar bij Open Coffee Arnhem of bezoek haar website