Open Coffee Arnhem: voor ondernemend Arnhem

Zeven vragen aan…

Tamara van den Berg

Gemiddelde leestijd: 2 minuten
Waar word jij blij van Tamara?

Ik ben nogal nieuwsgierig van aard en word er nog steeds blij van het waarom achter alles en iedereen te ontdekken. Dit doe ik op persoonlijk vlak, maar ook in mijn werk. Als ik met een klant een brandig traject heb afgerond (waar het ‘waarom’ centraal staat) en daarna ook nog de visuele vertaling mag maken dan kan mijn dag niet meer stuk.

Wat is jouw drijfveer om te doen wat je doet?

We denken dat bij ondernemen een zakelijk imago hoort, maar daardoor vergeten we onszelf te zijn. Ik ben er van overtuigd dat je juist meer bereikt als je dicht bij jezelf blijft. Dat heb ik zelf ondervonden en drijft mij om zelfstandige ondernemers hiervan te overtuigen. Het sterkste merk ben je namelijk zelf.

Wat breng jij anderen?

Ik help zelfstandige ondernemers zichzelf neer te zetten als eigen merk, met een duidelijk en herkenbaar gezicht. Een onderneming met een duidelijke persoonlijkheid zorgt voor meer plezier én klanten.

Wanneer is een week voor jou helemaal geslaagd?

Een week is voor mij geslaagd als ik veel verschillende dingen heb kunnen doen. Dat kan een branding sessie met een ondernemer zijn, een ontwerp maken voor een website of logo of brainstormen met een collega. De afwisseling maakt het voor mij leuk.

Waarin zoek jij de verbinding?

Ik zoek de verbinding tussen de mens achter de ondernemer en zijn of haar klanten. Naast dicht bij jezelf blijven is het ook belangrijk om de verbinding te zoeken met je doelgroep. Eén van mijn eerste vragen is altijd: ‘Op welke vraag wil jij het antwoord zijn?’ Als je dat weet kan je pas echt de verbinding maken met je potentiele klanten.

Wat kun jij betekenen voor OC Arnhem?

Ik lees veel over mijn vakgebied en over ondernemen. Kennis die ik heb delen met andere ondernemers en ze zo misschien een stapje verder te helpen, vind ik leuk. Net even die frisse blik van buitenaf doet vaak wonderen.

Wie zou jij graag eens ontmoeten (bij OC Arnhem) en waarom?

Ik ben niet specifiek op zoek naar een ontmoeting met een bepaald persoon. Het leuke van een Open Coffee is juist dat je veel verschillende mensen ontmoet. Ervaringen uitwisselen en het ontmoeten van andere ondernemers staat bij mij voorop.

Meer weten over Tamara? Ontmoet haar bij Open Coffee Arnhem of bezoek de website van Als Herboren